HOME Forums Deel hier je recept! Groene tomaten chutney – Lekker en makkelijk!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #911 Reageer
    Doina
    Gast

    Ingrediënten:
    1000 g groene tomaten
    300 g ui
    5 tenen knoflook
    6 tot 8 cm verse gember
    2 tl zout
    200 g gele rozijnen
    500 g appel
    1 rode peper
    250 ml lichte azijn
    150 g rietsuiker
    1 rode peper

    Bereiding:
    Snijd de tomaten in blokjes en snipper de ui en knoflook. Roer dit, met wat zout, door elkaar en laat het even staan. Was ondertussen de glazen potten met metalen deksels en leg die in een oven op 100 graden. Was de rozijnen en hak ze in stukjes. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Haal de zaadjes en de zaadlijsten uit de peper en snijd deze in dunne sliertjes. Doe vervolgens dit alles bij elkaar in een grote pan, voeg suiker en azijn toe en breng het al roerend aan de kook.

    Zet het vuur vervolgens laag en laat het een half uurtje pruttelen. Proef – met een schoon lepeltje! – voorzichtig of er nog zout, peper of azijn bij moet. Bedenk dat de chutney koud minder zoet zal smaken dan nu hij warm is. Vul de potten met de chutney, sluit de deksels en laat ze omgekeerd afkoelen. Terwijl die afkoelt, trekt het deksel vacuüm. Dan kun je het deksel niet meer induwen – ‘doenkdoenk’ zegt-ie dan – en kun je alles ongekoeld een jaar bewaren. Chutney is lekker bij Indiaas eten, maar ook bij kaas. Of gewoon zo.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Groene tomaten chutney – Lekker en makkelijk!
Mijn informatie: