Groentetuin

De Tuinen van Hartstocht is zelfoogsttuin volgens het CSA-concept: Community Supported Agriculture. Dat betekent dat je lid kunt worden van onze tuin. Je betaalt aan het begin van het jaar een bedrag waarvoor je dan elke week verse groente kunt komen oogsten. Je deelt mee als er overvloed is, maar je deelt ook in de risico’s. Heeft het bijvoorbeeld eens flink gehageld of zijn de slakken massaal toegestroomd, dan kan het zijn dat er even geen sla is…

Met je bijdrage kunnen wij plantgoed, zaden en materialen kopen en onszelf betalen voor het onderhouden van de tuin. Zo zijn wij zeker van een inkomen, en jij van verse groente.

Een kijkje op de zelfoogsttuin

Zo werkt het

 • Je koopt een oogstaandeel één of twee volwassenen en je betaalt aan het begin van het jaar zodat wij plantgoed kunnen bestellen.
 • We werken met een prijzenrange. Dat houdt in dat je zelf mag kiezen welk bedrag binnen de range je betaalt, op basis van wat je kunt missen en hoe vaak je zult komen oogsten.
 • Voor één volwassene betaal je €325 tot €420 (de adviesprijs* = €375), voor een dubbelaandeel (twee volwassenen) betaal je €610 tot €800 (de adviesprijs* = €670) en voor een kind 15 x de leeftijd.

* de adviesprijs is een indicatie van een gepaste prijs om te betalen als je denkt met regelmaat te komen oogsten.

 • Je mag ongeveer 30 weken verse groente komen oogsten, vanaf eind april tot half november (afhankelijk van het weer in het voor- en najaar).
 •  Je mag oogsten voor het aantal personen waarvoor je het aandeel hebt genomen. Zoveel als je nodig hebt en in gedachte houdend dat we deze oogst delen met elkaar.
 • Je mag komen oogsten wanneer je wilt. Tijdens daglicht, zeven dagen per week.
 • Ga je op vakantie? Dan mag je buren of vrienden laten oogsten.

 

Waarom zou je meedoen?

 • Wij telen op natuurlijke manier, zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest- Wat je meeneemt en opeet is verser dan vers: gezond en ook nog eens veel lekkerder
 • Je ziet en leert hoe groente groeien
 • Je oogst zelf waardoor je vaak meer aandacht en waardering krijgt voor wat je eet
 • Elke week een uitje. De Tuinen van Hartstocht ligt op een prachtige plek. Blijf even wat langer. Geniet van de zon en de wolken. Kijk wat koetjes en kalfjes. Schoffel een groentebed met de tuinders. Ontmoet mensen uit de buurt.
 • CSA is een eerlijke manier van ‘boeren’. Met je bijdrage deel je mee in de kosten van de tuin.
 • We organiseren een paar keer per jaar iets leuks voor de leden. Zo ontmoet je meer mensen uit de buurt.

Wat hebben we allemaal?
Je eet mee met de seizoenen, maar we proberen zoveel mogelijk variatie aan te bieden. Denk aan verschillende soorten sla, paksoi, bieten, snijbiet, boerenkool, palmkool, bonen, courgettes, tomaten, komkommers, pompoenen, venkel, rode kool, pepers, en verschillende kruiden. Ook proberen we wat onbekendere dingen te telen zoals blauwe koolrabi, palmkool, pittige asian salad en eetbare bloemen. Op zaterdag kun je ook nog vlees en melk kopen in de winkel van de boerderij.

Voor dit jaar zitten we alweer vol. Je kunt je via onderstaande button aanmelden voor de wachtlijst voor volgend jaar.

Je kunt wél dit jaar nog lid worden van de bloementuin! Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de bloementuin pagina.

Heb je nog vragen? Mail naar info@tuinenvanhartstocht.nl