Boerderij Hartstocht

De Tuinen van Hartstocht vind je op het terrein van boerderij Hartstocht, een stadsboerderij in Abcoude op steenworpafstand van Amsterdam. Hartstocht is een biologische melkveehouderij met voornamelijk oudhollandse Groninger Blaarkopras. Deze zogenaamde dubbeldoelkoe is geschikt voor goede melk en mooi vlees.


Stadsboerderij van de toekomst
De Hartstocht heeft naast melkvee nog vele andere bedrijfstakken. Zo vind je er een compostering, een zorgtak, een ijsmakerij, een boerderijwinkel en dus ook een kleine tuinderij. Boerderij Hartstocht is altijd bezig om te kijken hoe je (samen) nog duurzamer kunt boeren. Krijg alvast een eerste indruk met deze video:

Boerderijwinkel
Je kunt ook culinair winkelen bij de Hartstocht. Elke zaterdag is de boederijwinkel open van 11-17 uur. Daar kun je rauwe melk kopen, vlees van Blaarkopkoeien en zo nu en dan Mangalitzavarkens. En je kunt dus je eigen groenten oogsten. Als dat geen geslaagd diner wordt!

IJsmakerij
Er is ook Hartstochtelijk ijs verkrijgbaar bij de boerderij, gemaakt van de biologische melk. Vraag naar de voorwaarden aan de boer of boerin. Deze ijsmakerij is mogelijk gemaakt via de Groene Uitwegsubsidie van de Provincie Noord Holland.

Meer informatie op: www.hartstocht.net