HOME Forums Deel hier je recept! Gevulde Zapallito van Aan tafel bij Anna

  • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 6 maanden geleden door pqwlniivvj.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #912 Reageer
    Doina
    Gast

    Ingrediënten:
    2 zapallito bol cougettes (2 gewone courgettes kan ook)
    100 gram zilvervliesrijst
    1 eetlepel tomatenpuree
    1 theelepel ras el hanout
    75 gram feta
    1 rode peper
    1 teentje knoflook
    1 kleine ui
    5 grote kastanjechampignons
    Paar stengels peterselie.

    Bereiding:
    – Verwarm de oven voor op 180 graden.
    – Was de zapallito’s.
    – Snijd van beide zapallito’s het kapje eraf.
    – Hol met een lepel beide zapallito’s uit en blijf overal ongeveer 1 cm van de rand af.
    – Hol de kapjes ook een klein beetje uit.
    – De draden en de pitten die eruit komen kun je niet eten, het stevige vruchtvlees wel. Snijdt het stevige vruchtvlees in kleine stukjes en houdt apart.
    – Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar.
    – Bestrijk de binnenkant van de zapallito’s met olijfolie en de binnenkant van de kapjes ook.
    – Bestrooi met wat zout en peper en plaats beide zapallito’s op een bakblik met bakpapier in het midden van de oven.
    – Bak 10 minuten en haal ze dan weer uit de oven.
    – Snipper de ui en knoflook.
    – Snijd het pepertje in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snijdt ook in kleine stukjes.
    – Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook, peper en ras el hanout tot de ui glazig is.
    – Snijdt de champignons in kleine stukjes en voeg toe. Bak een paar minuten mee.
    – Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.
    – Snijd de feta in kleine blokjes.
    – Giet de rijst af als deze gaar is en voeg dit samen met de blokjes feta toe aan het mengsel.
    – Hak de peterselie grof en voeg als laatste toe.
    – Roer goed door elkaar.
    – Breng, indien nodig, nog extra op smaak met wat zout.
    – Vul de zapollita’s met het mengsel en druk licht aan. Er mag een bolling opstaan.
    – Plaats de kapjes voorzichtig boven op de gevulde zapollita en plaats in het midden van de oven.
    – Bak in 25 minuten gaar.
    – Als je nog rijstmengsel over hebt bak je dit nog kort op in de koekenpan en serveer met de gevulde zapollita’s.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Gevulde Zapallito van Aan tafel bij Anna
Mijn informatie: