Home › Forums › Deel hier je recept! › Gevulde Zapallito van Aan tafel bij Anna
- Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 1 jaar, 7 maanden geleden door .
-
AuteurBerichten
-
DoinaGast
Ingrediënten:
2 zapallito bol cougettes (2 gewone courgettes kan ook)
100 gram zilvervliesrijst
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel ras el hanout
75 gram feta
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 kleine ui
5 grote kastanjechampignons
Paar stengels peterselie.Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Was de zapallito’s.
– Snijd van beide zapallito’s het kapje eraf.
– Hol met een lepel beide zapallito’s uit en blijf overal ongeveer 1 cm van de rand af.
– Hol de kapjes ook een klein beetje uit.
– De draden en de pitten die eruit komen kun je niet eten, het stevige vruchtvlees wel. Snijdt het stevige vruchtvlees in kleine stukjes en houdt apart.
– Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar.
– Bestrijk de binnenkant van de zapallito’s met olijfolie en de binnenkant van de kapjes ook.
– Bestrooi met wat zout en peper en plaats beide zapallito’s op een bakblik met bakpapier in het midden van de oven.
– Bak 10 minuten en haal ze dan weer uit de oven.
– Snipper de ui en knoflook.
– Snijd het pepertje in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snijdt ook in kleine stukjes.
– Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook, peper en ras el hanout tot de ui glazig is.
– Snijdt de champignons in kleine stukjes en voeg toe. Bak een paar minuten mee.
– Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.
– Snijd de feta in kleine blokjes.
– Giet de rijst af als deze gaar is en voeg dit samen met de blokjes feta toe aan het mengsel.
– Hak de peterselie grof en voeg als laatste toe.
– Roer goed door elkaar.
– Breng, indien nodig, nog extra op smaak met wat zout.
– Vul de zapollita’s met het mengsel en druk licht aan. Er mag een bolling opstaan.
– Plaats de kapjes voorzichtig boven op de gevulde zapollita en plaats in het midden van de oven.
– Bak in 25 minuten gaar.
– Als je nog rijstmengsel over hebt bak je dit nog kort op in de koekenpan en serveer met de gevulde zapollita’s. -
AuteurBerichten