Home Forums Deel hier je recept! Gesmoorde groenselderij

  • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 1 jaar geleden door .
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #897 Reageer
    Doina
    Gast

    Ingredienten:
    30 gr boter
    1 struik groenselderij, in stukken van 5 cm.
    500 ml groentebouillon
    2 tl fijngesraspte citroenschil
    3 el citroensap
    2 eidooiers
    1 el maizena
    100 ml room
    een snufje gemalen foelie of nootmuskaat
    1 tot 2 el gehakte peterselie
    zout en versgemalen peper

    Bereiden:
    Verwarm de oven voor op 180C. Beboter een ovenschaal. Smelt de boter in een koekenpan. Leg de stukken groenselderij in de pan en schep ze om met de gesmolten boter. Leg een deksel op de pan en smoor de groenselderij 2 minuten op matig vuur. Giet de bouillon bij de groenselderij. Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap toe. Leg een deksel op de pan en stoof de groenselderij circa 10 minuten, tot hij gaar is maar nog niet uit elkaar valt. Haal de groenselderij met een schuimspaan uit de pan en schep hem in de ovenschaal. Schep 3 eetlepels van het kookvocht in een kommetje. Klop in een kom de room, de eidooiers en de maizena door elkaar. Klop het apart gehouden kookvocht erdoor. Giet het mengsel in de koekenpan en breng het al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Voeg de foelie of nootmuskaat toe. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. Giet de saus over de groenselderij. Zet de schaal ca. 15 minuten in de oven, tot de groenselderij door en door gaar is en de saus borrelt. Strooi de peterselie erover. Dien de gesmoorde groenselderij warm op.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Gesmoorde groenselderij
Je informatie: