WORTELS, TOMATEN, AARDAPPELS EN KOMKOMMERS!!

Omdat we nog maar net bestaan en laat in het jaar van start zijn gegaan, hebben we geen aardappels in de tuin. Ook is er dit jaar nog een groot gebrek aan wortels en tomaten. Maar niet getreurd!! Deze vrijdag (vanaf 13 uur!) en zaterdag (4 & 5 sep)en volgende week hebben we een klein aanbod van wortels, aardappels en tomaten gekweekt en wel op tuinderij Land en Boschzigt. Dat moet wel lekker zijn dus.

En ze zijn al voor je geoogst ook! Wat wil een mens nog meer. Oh ja, komkommer natuurlijk! Heerlijke snackkomkommers vonden we op onze tuin, rijp om geoogst te worden. Die staan dus ook al voor je klaar.

Kom oogsten vrijdag 11-15 uur (wortels etc. aanwezig vanaf 13 u) en zaterdag 14-17 uur (op = op).

wortel

WORKSHOPS INMAKEN EN FERMENTEREN

Jaja, het is zo ver. We gaan de eerste workshops geven op de Tuinen van Hartstocht met verse groente van het land!

Inmaken doe je zo – woensdag 16 september
Leer hoe je groente kunt inmaken zoals courgettes, venkel, bonen, uien en nog veel meer lekkers. Inmaakwonder en expert Maria neemt je mee over de tuin en vertelt wat je allemaal in kunt maken. Iedereen plukt kruiden en groente naar keuze, waarna je ter plekke aan de slag gaat. Zo kom je de winter wel door!

Tijd: 15-17 uur
Kosten: € 12,50 pp (inclusief groente en potje)
Aanmelden: info@tuinenvanhartstocht.nl

Fermenteren kun je leren – vrijdag 18 september
In deze workshop gaan we kimchi maken met rode kool. Kimwat?? Kimchi: een Koraanse manier van groente inmaken door het te fermenteren. Sam en Maria leren je de fijne kneepjes van deze overgewaaide trend.

Tijd: 15-17 uur
Kosten: € 12,50 pp (inclusief groente en potje)
Aanmelden: info@tuinenvanharstocht.nl

200162015-08-16 11.43.14  20023

 

BOERENKOOL MET ‘VORST’?

Elke week leveren we groente aan Uit De Grond. Een initiatief dat producenten en consumenten dichter bij elkaar wil brengen met een online platform voor de koop- en verkoop van lokale verse producten. Van groenten en fruit tot vlees en zuivel: alles wordt direct bij de boer gekocht en gekoeld aan de deur bezorgd.

VORST
Deze week hebben we weer boerenkool geleverd aan Uit De Grond. Maar voor onze zelfplukkers is er nog meer dan genoeg over. We krijgen vaak de vraag: ‘Moet de vorst er niet eerst over?’ Welnee! Dat deden we in de IJstijd. Nu is het 2015 en is boerenkool van alle tijden. Het wordt in keukens over de hele wereld gebruikt, en echt niet alleen door de stamppot. Ook is het zo gezond, dat het een van de leiders is van de Superfood-beweging.

MEER OVER BOERENKOOL
Meer informatie over boerenkool, recepten en ideeën, zie dit leuke boerenkoolblog van Uit De Grond.

Boerenkool2

ZELFPLUKTIPS

Wie zich nog liet tegenhouden door de ‘zelfoogst’ op onze tuin? Geen nood. Groene vingers zijn niet nodig. Je hoeft niet te weten hoe Nieuw-Zeelandse spinazie er uitziet. En je hoeft ook niet te weten wanneer iets klaar is om te oogsten. We hebben de tuin versierd met krijtbordjes en roze vlaggen. Zo kan je makkelijk zien waar wat staat, wat je van de plant kunt eten en hoe je het oogsten kunt.

Dus, kom langs, en proef het avontuur van zelf groente oogsten. Wedden dat het lekkerder smaakt?

Zelfpluktips
foto 1 foto 2

HET ZWARTE GOUD

Boerderij Hartstocht heeft ook GRAS! een compostering. Komt dat even mooi uit! We APPELTJE bedekken onze bedden met cheap jerseys een flinke laag compost, zodat de grond niet zo snel annuleren uitdroogt wholesale nba jerseys en My het wholesale nfl jerseys omgekeerde gras nog wholesale nfl jerseys wat beter bedekt blijft. Natuurlijk is een extra Asian voordeel wholesale nfl jerseys dat het allemaal groeit is als kool.

compost3

compost 4

compost
Tuinenvanhartstocht5