HOME Forums Deel hier je recept! Rode kool met appel, kaneel en rozijnen

  • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #1273 Reageer
    Doina
    Gast

    INGREDIËNTEN
    50 g boter
    1 ui, gesnipperd
    2 appels, geschild en in blokjes
    800 g rode kool, fijngesneden
    150 ml sinaasappelsap
    2 eetlepels bruine basterdsuiker
    1 eetlepel kaneel
    2 kruidnagels
    2 laurierblaadjes
    100 g rozijnen

    BEREIDEN
    Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en appel 4 minuten. Schep de rode kool erdoor en schenk het sinaasappelsap erbij. Voeg de suiker, kaneel, kruidnagels, laurier en rozijnen toe en laat de rode kool met het deksel op de pan op laag vuur in 30 minuten gaar stoven. Schep de rode kool tijdens het stoven een paar keer om.
    Verwijder de kruidnagels en laurier en roer de rest van de boter door de rode kool. Serveer het gerecht in een grote voorverwarmde schaal.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Rode kool met appel, kaneel en rozijnen
Mijn informatie: