HOME Forums Deel hier je recept! Rode kool in de oven met parmezaan van Yvette van Boven

  • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #1272 Reageer
    Doina
    Gast

    Ingredienten:
    ½ rode kool, in 6 parten gesneden, stronkje eraan gelaten
    4 el gesmolten roomboter
    3 tenen knoflook, zeer fijngehakt
    75 g geraspte Parmezaanse kaas
    4 el panko of broodkruim
    (Maldon) zoutflakes & zwarte peper
    paar druppels goede balsamico

    Bereiding:
    1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

    2. Bestrijk de bakplaat met wat gesmolten boter.

    3. Meng in een schaaltje de rest van de boter met de knoflook, Parmezaanse kaas en de panko (Japans broodkruim).

    4. Leg de koolparten iets uit elkaar op de bakplaat. Verdeel het boter-kaasmengsel erover en smeer gelijkmatig uit. Breng eventueel op smaak met zoutflakes en zwarte peper.

    5. Bak de parten 30 minuten of tot de bovenkant krokant is en een mespunt er moeiteloos doorheen glijdt.

    6. Bedruppel met enkele druppels goede balsamico.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Rode kool in de oven met parmezaan van Yvette van Boven
Mijn informatie: