HOME Forums Deel hier je recept! Pastinaak Latkes van Ottolenghi

  • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 11 maanden geleden door Doina.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #1009 Reageer
    Doina
    Gast

    Ingrediënten (4p):

    •600 gr aardappels, geraspt

    •300 gr pastinaak, geraspt

    •30 gr bieslook, fijngeknipt

    •4 eiwitten

    •2 eetl maïzena

    •80 gr boter

    •100 ml zonnebloemolie

    •zout en peper

    •zure room of crème fraîche

    Bereiden:

    Spoel de geraspte aardappels af in een vergiet en laat uitlekken. Spreid uit over een schone theedoek zonder wasluchtjes en laat drogen.

    Meng de aardappels in een kom met de pastinaak, peterselie of bieslook, maizena, zout, flink wat peper en de eiwitten.

    Verhit een flinke laag olie in een pan. Haal met je handen porties uit de kom (ongeveer ter grote van twee eetlepels) Knijp het mengsel in je handen zodat er nog wat vocht uitloopt en leg in de pan. Druk de latkes met een vork plat, ongeveer 1 cm dik en 8 cm doorsnee. Bak 4 latkes tegelijk aan beide zijden goudbruin.

    Als er te weinig olie in de pan komt voeg je weer wat extra toe. Ga door tot alles op is en serveer eventueel met zure room.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Pastinaak Latkes van Ottolenghi
Mijn informatie: