HOME Forums Deel hier je recept! lauwwarme bonensalade van Yvette van Boven

  • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op 10 maanden geleden door Doina.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #966 Reageer
    Doina
    Gast

    Ingredienten:

    300 g haricots verts of sperziebonen
    300 g snijbonen, in stukjes
    2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
    3 el olijfolie
    2-3 teentjes knoflook, gehakt
    2 el kappertjes
    1 tl komijnzaadjes
    2 tl korianderzaadjes
    4 bosuitjes, in dunne ringetjes
    klein bosje dille, gehakt
    rasp van 1 citroen
    zeezout en zwarte peper uit de molen

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 225°C. Breng een grote pan water aan de kook en kook de bonen tot ze net beetgaar zijn, circa 12 minuten. Spoel ze af onder koud stromend water en doe ze dan in een grote kom. Meng ondertussen de paprikareepjes met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en spreid ze uit op een bakplaat. Bak ze 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg ze toe aan de bonen.

    Verwarm de rest van de olijfolie in een kleine steelpan. Voeg de knoflook toe en bak die 20 seconden. Voeg dan de kappertjes, komijn en koriander toe en bak al omscheppend even mee.

    Giet de warme kruidenolie over de bonen. Schep alles om en voeg de bosui, dille, citroenrasp en een beetje zout en zwarte peper toe.

    Bereiden: 30 minuten.

    #967 Reageer
    Doina
    Gast

    Ingrediënten:

    150 g snijbonen, puntjes en draadjes verwijderd
    1 l zonnebloemolie
    120 g bloem + extra
    1 theel. zout
    1 ei
    250 ml ijskoud bier (pils)

    Bereiding:

    Snijd de snijbonen dwars doormidden in twee even grote helften en kook ze in gezouten water in vier minuten beetgaar. Schep uit de pan, koel in een kom met koud water en laat drogen op een schone doek.

    Snijd ze nu over de volle lengte open, zodat je twee dunne plakjes krijgt en haal ze door een paar eetlepels bloem.

    Verhit de olie in een zware pan.

    Meng ondertussen de bloem met het zout en wat peper in een kom. Kluts het ei en het ijskoude bier losjes door elkaar met eetstokjes of een vork en giet dit bij de bloem en kluts wederom losjes door elkaar. Klontjes zijn niet erg. Maak er geen glad pannekoekenbeslag van.

    Test de temperatuur (175 graden) met een thermometer of een druppeltje beslag. Als dat direct flink bruist, is het goed. Frituur de snijbonen in porties goudgeel, leg op wat keukenpapier en houd warm in de oven.

    Eet als voorgerecht met tomatensla.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: lauwwarme bonensalade van Yvette van Boven
Mijn informatie: