HOME Forums Deel hier je recept! Gefrituurde Snijboontjes van Sake Slootweg

  • Dit onderwerp bevat 1 deelnemer en 0 reacties.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #970 Reageer
    Doina
    Gast

    Ingrediënten:

    150 g snijbonen, puntjes en draadjes verwijderd
    1 l zonnebloemolie
    120 g bloem + extra
    1 theel. zout
    1 ei
    250 ml ijskoud bier (pils)

    Bereiding:

    Snijd de snijbonen dwars doormidden in twee even grote helften en kook ze in gezouten water in vier minuten beetgaar. Schep uit de pan, koel in een kom met koud water en laat drogen op een schone doek.

    Snijd ze nu over de volle lengte open, zodat je twee dunne plakjes krijgt en haal ze door een paar eetlepels bloem.

    Verhit de olie in een zware pan.

    Meng ondertussen de bloem met het zout en wat peper in een kom. Kluts het ei en het ijskoude bier losjes door elkaar met eetstokjes of een vork en giet dit bij de bloem en kluts wederom losjes door elkaar. Klontjes zijn niet erg. Maak er geen glad pannekoekenbeslag van.

    Test de temperatuur (175 graden) met een thermometer of een druppeltje beslag. Als dat direct flink bruist, is het goed. Frituur de snijbonen in porties goudgeel, leg op wat keukenpapier en houd warm in de oven.

    Eet als voorgerecht met tomatensla.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Gefrituurde Snijboontjes van Sake Slootweg
Mijn informatie: