Home Forums Deel hier je recept! Bouillon gestoofde bindsla – recept van Gordon Ramsay

Tags: ,

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #825 Reageer
    Tuinen van Hartstocht
    Sleutelbeheerder

    Indrediënten (voor 4 personen)

    1 krop bindsla
    2 eetlepels olijfolie
    75 g boter, in blokjes
    200 ml kippenbouillon
    1 takje tijm

    Bereiding:

    Snijd de krop in vier kwarten zonder de stelen te verwijderen. Was ze goed en dep ze droog met keukenpapier.

    Verhit de olijfolie in een braadpan en laat hem heel heet worden. Leg dan de krop kwartjes de snijkant in de pan. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze ca. 2 minuten op middelhoog vuur, tot ze licht gekaramelliseerd zijn.

    Voeg geleidelijk de blokjes boter en de bouillon toe, strooi dan de in stukjes gebroken tijm erover. Dek de sla af met een stuk nat en verkreukeld bakpapier. Laat de sla 8 minuten op laag vuur stoven; bedruip hem één of twee keer tot hij zacht maar nog wel vormvast is. De vloeistof is nu ingekookt tot een glanzende glace. Laat de sla voor het opdienen 5 minuten rusten.

    OPMERKING
    ‘Door de kwart krop kwartjes eerst in hete olijfolie te bakken karamelliseren de buitenste bladeren, waardoor ze een zachte zoete smaak krijgen. Door ze vervolgens in een lichte boterbouillon te stoven versterk je de`smaak en krijg je een romige textuur. Als je nog nooit gekookte sla hebt gegeten, dan raad ik je aan het eens te proberen! Deze slasoort is verrassend lekker als hij kort wordt gekookt in een boterbouillon en gaat uitstekend samen met kip en vis. Omdat het gerecht zacht en romig is, hoef je geen aparte saus of jus bij de maaltijd te maken. Bindsla heeft strak opeengepakt blad en is hier het geschiktst voor.

    #902 Reageer
    Roos Ikelaar
    Gast

    Heel goede basis om iets met bindsla te doen! Inspirerend vooral. Bindsla lijkt op paksoi, nog net iets stugger.
    Met droge witte rijst was dit recept zonder vlees echt heerlijk!

    #9800 Reageer
    Kitty.cirino
    Gast

    Wat een heerlijk recept. Een klein beetje simpeler gemaakt

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Reactie #902 in Bouillon gestoofde bindsla – recept van Gordon Ramsay
Je informatie: