BOERENKOOL MET ‘VORST’?

Elke week leveren we groente aan Uit De Grond. Een initiatief dat producenten en consumenten dichter bij elkaar wil brengen met een online platform voor de koop- en verkoop van lokale verse producten. Van groenten en fruit tot vlees en zuivel: alles wordt direct bij de boer gekocht en gekoeld aan de deur bezorgd.

VORST
Deze week hebben we weer boerenkool geleverd aan Uit De Grond. Maar voor onze zelfplukkers is er nog meer dan genoeg over. We krijgen vaak de vraag: ‘Moet de vorst er niet eerst over?’ Welnee! Dat deden we in de IJstijd. Nu is het 2015 en is boerenkool van alle tijden. Het wordt in keukens over de hele wereld gebruikt, en echt niet alleen door de stamppot. Ook is het zo gezond, dat het een van de leiders is van de Superfood-beweging.

MEER OVER BOERENKOOL
Meer informatie over boerenkool, recepten en ideeën, zie dit leuke boerenkoolblog van Uit De Grond.

Boerenkool2

ZELFPLUKTIPS

Wie zich nog liet tegenhouden door de ‘zelfoogst’ op onze tuin? Geen nood. Groene vingers zijn niet nodig. Je hoeft niet te weten hoe Nieuw-Zeelandse spinazie er uitziet. En je hoeft ook niet te weten wanneer iets klaar is om te oogsten. We hebben de tuin versierd met krijtbordjes en roze vlaggen. Zo kan je makkelijk zien waar wat staat, wat je van de plant kunt eten en hoe je het oogsten kunt.

Dus, kom langs, en proef het avontuur van zelf groente oogsten. Wedden dat het lekkerder smaakt?

Zelfpluktips
foto 1 foto 2

HET ZWARTE GOUD

Boerderij Hartstocht heeft ook GRAS! een compostering. Komt dat even mooi uit! We APPELTJE bedekken onze bedden met cheap jerseys een flinke laag compost, zodat de grond niet zo snel annuleren uitdroogt wholesale nba jerseys en My het wholesale nfl jerseys omgekeerde gras nog wholesale nfl jerseys wat beter bedekt blijft. Natuurlijk is een extra Asian voordeel wholesale nfl jerseys dat het allemaal groeit is als kool.

compost3

compost 4

compost
Tuinenvanhartstocht5